Vijgen met gesmolten geitenkaas
Ingrediënten:
150 gr Landana geitenkaas OUD
400 ml rode port
50 gr + 3 el suiker
1 kaneelstokje
8 verse vijgen
1 el boter
100 gr walnoten
3 stronkjes witlof
1 el olijfolie
Bereidingswijze:
Kook de rode port met 3 eetlepels suiker en het kaneelstokje in tot de dikte van een siroop.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200˚C / hetelucht: 175˚C / gas: stand 3). Snijd de vijgen aan de bovenzijde kruislings in tot iets voor de helft. Rasp de Landana geitenkaas OUD en verdeel de kaas over de vijgen. Zet de vijgen ca. 6 minuten in de oven. Smelt 50 gram suiker met de boter tot hij licht gaat kleuren. Voeg de walnoten toe en karameliseer de noten goudbruin.
Haal wat blaadjes witlof van de stronkjes en druppel wat olijfolie over de blaadjes. Haal de vijgen uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Leg op elk bord een aantal blaadjes witlof en serveer de vijgen met de walnoten erop.
Garneer met de portsiroop.
Wijntip:
Cabernet Sauvignon (Rood, Chili)