
Landana Brandnetel - Venkeltaart
Ingrediënten
- 200 gr Landana Brandnetel
- 400 gr venkel (1 of 2 knollen)
- 2 el olijfolie
- 125 gr magere spekreepjes
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
- 125 ml crème fraîche
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het groene loof van de venkelknollen, hak het fijn en bewaar het in de koelkast. Snijd de venkel in dunne plakken.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en smoor de venkel met een snufje zout, afgedekt, in ca. 8 minuten beetgaar. Laat afkoelen. Bak ondertussen de spekreepjes krokant.
Bekleed een quichevorm met het deeg en bestrijk de bodem met crème fraîche. Verdeel de venkel, spekreepjes en blokjes Landana Brandnetel over de bodem.
Bak de quiche 20-25 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is. Laat een paar minuten afkoelen en garneer met het venkelgroen en versgemalen peper.