Gegratineerde kalkoenfilet
Ingrediënten
75 gr Landana OLIJF & TOMAAT
4 kalkoenfilets
2 el olijfolie
zout & versgemalen peper
Voor de korst:
2 sjalotten
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
1 bosje verse peterselie en basilicum
20 gr boter
2 el paneermeel
1 el geraspte citroenschil
klein beetje tijm ter garnering
Bereidingswijze
Verwarm de grill voor op 175 graden. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd deze fijn. Snijd de kruiden grof. Fruit de ui en knoflook in 2 el olijfolie en voeg daarna de fijngesneden kruiden toe.
Verwarm de boter in een koekenpan en laat het paneermeel hierin licht aanbakken. Voeg de geraspte citroenschil toe en meng dit door elkaar.
Rasp de Landana OLIJF & TOMAAT. Braad de kalkoenfilets in 2 el olijfolie aan beide zijden zo’n 4-5 minuten. Breng de kalkoenfilets op smaak met zout en versgemalen peper en leg de filets in een ovenschaal.
Verdeel de sjalottenmix, paneermeel en Landana OLIJF & TOMAAT gelijkmatig over de kalkoenfilets en druk dit licht aan. Zet de ovenschaal onder de grill en laat dit in ca. 3-4 minuten goudgeel gratineren.
Garneer de kalkoen met wat tijmblaadjes en serveer direct Lekker met krieltjes en een frisse salade.