Share

Pizza verde met milde geitenkaas

hoofdgerecht 90 min. 2-4 personen MILD

Ingrediënten

Pizzabodem:
2 dl melk (kamertemp.)
1 zakje gist
1 el suiker
450 gr bloem
1 el zout
2 el Italiaanse kruiden
1 teentje knoflook
6 el olijfolie

Beleg:
200 gr Landana geitenkaas MILD
500 gr trostomaten
oregano (naar smaak)
2 teentjes knoflook
600 gr verse spinazie
zout & peper
200 gr gekookte ham, kleine blokjes

Bereidingswijze

Meng de melk met de gist en de suiker. Laat dit 10 min. staan. Meng de bloem, zout, kruiden, 1 teen geperste knoflook en olijfolie door elkaar en giet er de melk bij. Kneed het deeg met de hand of mixer met deeghaken tot een bal. Dek het deeg af en laat 30-60 min. rijzen. Rol er vervolgens een bodem van en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over de deegbodem. Bestrooi naar smaak met oregano. Verwarm de boter in een grote pan, pers de 2 tenen knoflook erboven uit en voeg de verse spinazie toe. Roer regelmatig om. Breng op smaak met zout & peper. Verdeel de spinazie over de deegbodem samen met de blokjes ham. Rasp de geitenkaas en strooi over de pizza. De pizza bij 50° C in de voorverwarmde oven 10 minuten verwarmen, daarna met 200° C in ca. 25-30 minuten afbakken.

Tip: lekker met een groene salade